Over

468 Innovation is een onderneming van Jozias en Marjanne Hillenkamp. Na een periode van 15 jaar met het ontwikkelen en uitvoeren van theaterprogramma’s in het basis- en voortgezet onderwijs is het accent verlegd naar coaching en schaakspel ontwikkeling.

Jozias Hillenkamp
Hij studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Was als student actief in diverse studentenraden en -commissies en volgde bijvakken bij Bedrijfskunde, Rechten, Bestuurskunde. Hij verlegde zijn koers naar het ondernemerschap, als autodidact theatermaker, met eigen theaterproducties in het primair onderwijs. In een periode van 12 jaren, met voorstellingen op honderden scholen, is zijn belangstelling gewekt voor het onderwijs in Nederland. De wens om daar meer van te willen weten leidde tot het behalen van de Bachelor degree of Education aan de Hanze University Groningen. Na divers invalwerk op scholen, het oprichten van een vernieuwingsschool, een parttime praktijk voor persoonlijke begeleiding van kinderen en jongeren met ASS, werd het ondernemerschap uitgebreid naar het bedenken en ontwikkelen van educatieve spellen.
In 2016 is Jozias, als onderwijsvernieuwer, met 468 Educatie een pilot gestart met het doel uit te vinden of de combinatie van de beweging van schaakstukken met reken- en taal oefeningen helpt bij het verbeteren van reken- en taalvaardigheden bij kinderen. 468 Educatie is onderdeel van de onderneming 468 Innovation.

Marjanne Hillenkamp
Volgt binnenkort.